Så här loggar du ut från Gmail på en Android

Om du är den enda personen som använder din Android-smartphone eller surfplatta kan du helt enkelt lämna dig inloggad på ditt Gmail-konto på enheten. Men du kan logga ut från ett Gmail-konto på en Android-enhet om du vill eller logga in på flera konton samtidigt. Du kan också rensa alla dina personuppgifter från en Android-telefon, vilket kan vara användbart om du kasserar enheten.

Android Gmail-utloggningsprocessen

Android-telefoner har vanligtvis en Gmail-app som du kan använda för att komma åt ditt Google-e-postkonto. Ditt Google-konto är också associerat med andra funktioner på telefonen, till exempel molnbackup-faciliteter och Google-appar som Google Maps, Google Drive och YouTube.

Om du vill logga ut från ett visst konto på din telefon kommer det i allmänhet att kopplas bort från alla dessa appar samtidigt. Du kan göra det via telefonens Inställningar-app genom att bläddra till avsnittet "Konton", trycka på "Google" -knappen och sedan hitta kontot som du vill logga ut från. Tryck sedan på kontonamnet och under "Mer" -menyn och tryck på "Ta bort konto" för att ta bort kontot från din enhet.

Använda flera Gmail-konton

Du är inte begränsad till att bara använda en Gmail-inloggning på din Android-telefon. Du kan lägga till ytterligare konton via Gmail-appen. För att göra det, tryck på menyknappen i Gmail-appen och tryck sedan på nedåtpilen bredvid ditt användarnamn. Välj "Lägg till konto" och följ anvisningarna för att ange användarnamn och lösenord för kontot och verifiera din identitet efter behov.

Därefter kan du klicka på nedåtpilen bredvid ditt användarnamn för att växla mellan e-postkonton som du, och hålla alla dina konton uppdaterade.

Rensa alla personuppgifter

Om du planerar att sälja din telefon, byta in den eller ge bort den, kanske du vill rensa dina personuppgifter från telefonen så att ingen annan kan komma åt den när den inte längre finns i dina händer.

Du vill säkerhetskopiera eller på annat sätt kopiera data från telefonen du vill spara. Gå sedan till appen Inställningar från startskärmen, tryck på "System" -menyn och välj "Återställ". Välj "Återställ fabriksdata" och tryck sedan på "Återställ telefon" för att fortsätta. Klicka på "Radera allt" och vänta några minuter tills återställningsprocessen är klar.

Ditt Google-konto och annan data tas bort från telefonen.