Hur man byter ägare till en iPad

IPad, en surfplatta från Apple, Inc., kräver att dess ägare använder iTunes-applikationen för att ställa in och synkronisera enheten. När du aktiverar en iPad i iTunes för första gången måste du ange ett namn som iTunes och flera andra applikationer kan använda för att identifiera enheten. Du kan byta användare på iPad- enheter när som helst via iTunes.

Att byta äganderätt till iPad är väldigt enkelt och efter byte av iTunes-konton mot den nya ägaren kommer effekterna att ske omedelbart. Det finns många anledningar till att byta ägare, se bara till att du inte avstår från din äganderätt till iPad förrän du är säker på beslutet.

Anledningar till att byta iPad-ägare

Ägarbyte kan ske permanent eller tillfälligt. Permanenta ändringar kräver fullständig avstängning av tjänster och frånkoppling av länkade enheter. Om du säljer eller presenterar enheten, se till att iPad har en ny start för den nya användaren. Detta innebär att du kopplar bort ditt iTunes-konto och tar bort alla lagrade data på enheten.

En tillfällig ägarbyte är lite enklare med en enkel utloggning från iTunes och en ny användarinloggning. Alla tjänster som är anslutna till enheten kommer dock att fortsätta att debiteras såvida du inte avbryter policyn eller överför tjänsten till en ny enhet.

I slutändan är processen för att byta ägande enkel och bör ta mycket lite tid. Vanligtvis är den mest tidskrävande aspekten att avbryta eller överföra tjänster via en mobiloperatör.

Stäng av synkroniseringar och radera personlig information

Ta bort synkroniseringar från alla anslutna enheter innan du lämnar iPad. Din telefon, dator och klocka är alla synkroniserade med enheten. Koppla bara bort varje enhet för att ta bort dessa anslutningar.

Därefter måste du radera din personliga information. Ta inte bort något manuellt, eftersom du fortfarande är inloggad i ditt moln. Radering tar bort information från ditt moln och därefter från andra enheter.

Logga först ut dina iCloud- och iTunes-konton. Klicka bara på Inställningar och sedan Logga ut för att ta bort dina molnanslutningar på iPad. Många användare stannar vid denna tidpunkt och överför äganderätten. Du bör ta ytterligare ett steg och radera all kvarvarande data på iPad.

Återgå till inställningarna , klicka på Allmänt och sedan på Återställ . Tryck på Radera allt innehåll och inställningar för att helt rensa iPad för den nya användaren.

Överför tjänst

Vid denna tidpunkt läses iPad för en ny användare. De kan helt enkelt logga in på sitt iTunes-konto för att komma igång. Det enda elementet kvar är tjänsteaspekten som används för att överföra iPad till ny ägare .

Om du bara använde iPad på WIFI och aldrig anslutit tjänst är inga ytterligare steg nödvändiga. Om iPad är ansluten till tjänsten via ett SIM-kort tar du bort kortet och kontaktar din operatör om byte av tjänst. Om du sätter i änden av en gem i nålhålet intill SIM-facket tas kortet bort. Du kan placera kortet i din nya iPad för att helt enkelt överföra den befintliga tjänsten till en ny enhet.

En iPad ansluten till tjänsten utan SIM-kort kräver ett telefonsamtal till tjänsteleverantören för att koppla bort tjänsten eller överföra tjänsten till den nya ägaren. Processen varierar beroende på tjänsteleverantör men ett samtal till kundtjänst löser vanligtvis ändringen.

Ett annat alternativ är att besöka din tjänsteleverantör direkt. Butiksbesök säkerställer att tjänsten avbryts eller överförs utan frustration att hantera processen via telefon.