Hur man hindrar människor från att nämna mig på Facebook

Om du föredrar en mindre synlig Facebook-närvaro kan du välja mer restriktiva sekretessinställningar som begränsar hur människor kan nämna dig. Funktioner som tidslinjegranskning, aktivitetslogg och blocklistor gör att du kan utöva mer kontroll över din Facebook-synlighet. Även om det inte är möjligt att förhindra taggning helt, finns det steg du kan vidta för att dramatiskt begränsa din Facebook-exponering.

Justera sekretessinställningar

Facebooks granskningsfunktioner ger dig möjlighet att godkänna inlägg du är taggade i innan de visas på din tidslinje. Klicka på kugghjulsikonen och välj "Inställningar" och välj sedan "Tidslinje och märkning" från menyn. Klicka på "Redigera" bredvid "Granska inlägg som dina vänner märker dig innan de visas på din tidslinje?" och aktivera funktionen Timeline review från rullgardinsmenyn. Dessa inställningar gäller endast för inlägg på din egen tidslinje. Använd länkarna "Redigera" för alternativen i "Hur kan jag hantera taggar som människor lägger till och taggar förslag?" sektion. Här kan du aktivera funktionen för tidslinjegranskning, vilket kräver att du godkänner att taggar människor lägger till visas någon annanstans på Facebook.

Aktivitets logg

Din aktivitetslogg är där du kan granska alla inlägg där du är taggade på Facebook. Klicka på kedjehjulsikonen och välj "Aktivitetslogg" för att se den. Härifrån kan du utse publiken för inlägg, öka eller minska din synlighet. Du kan också ta bort taggar som du inte godkänner, ta bort länken mellan inlägget och din profil.

Blockera listor

För att förhindra att någon nämner dig helt på Facebook kan du lägga till honom i din blocklista och ta bort nästan alla Facebook-anslutningar. Blockering är en ömsesidig sak, och när den en gång har initierats av en part är ingen ytterligare kommunikation möjlig, inklusive taggning. Personen du blockerar kommer inte att meddelas, vilket gör det mindre besvärligt. Din Facebook-närvaro och aktivitet kommer att vara osynlig för honom och hans för dig. Han kommer inte längre att kunna tagga dig på Facebook.