Vad händer om du återställer din iPhone?

Apples iPhone-gränssnitt är vackert intuitivt och hanterar saker som textmeddelanden och röstmeddelanden mycket effektivt. Det har också kapacitet att arbeta utan problem med komplexa applikationer. Detta gör det till ett mycket attraktivt alternativ för många företag. Det finns dock tillfällen när du kanske tycker att det är nödvändigt att återställa din iPhone. Det kan uppträda oregelbundet (mycket sällan) eller kanske du bara vill sälja det. Om du återställer din iPhone raderas i princip all din personliga information från telefonen. Fabriksinställningarna bibehålls dock. Det är enkelt och ingen iPhone-återställningskod krävs.

Process för återställning av en iPhone

Det är viktigt att du, innan du börjar återställa din iPhone, utför en "synkronisering" med din dator eller ditt iCloud-konto för att skydda dina data. Du bör ansluta din iPhone till en strömkälla med hjälp av laddaren så att du inte tar slut på batteriet halvvägs. IPhone återställs via appen "Inställningar". När du har öppnat appen trycker du på knappen "Allmänt" så ger iPhone dig en lång lista med alternativ. Alternativet "Återställ" sitter precis där längst ner. När du har tryckt på den kommer du att se en lista över återställningsåtgärder som du kan utföra. Om du vill återställa din iPhone helt, klicka på det andra alternativet, som är märkt "Radera allt innehåll och inställningar" och klicka sedan på "Radera iPhone." När du har inlett processen lämnar du telefonen ensam och stör inte den under hela processen.Det kan ta allt från ett par minuter till mer än en timme. När all data har raderats startar iPhone om sig själv.

Dina personuppgifter

När du har återställt din iPhone försvinner alla appar som du har installerat, liksom dina kontakter, möten, anteckningar och annan personlig information. IPhone kommer att vara lika bra som ny när det gäller programvaran. Om du utförde återställningen så att du sedan kunde sälja din iPhone kan du vara säker på att inte en enda bit av din personliga information lagras i din telefon.

Fabriksprogramvaran raderas inte

Återställningen tar inte bort den ursprungliga iOS-programvaran som installerades av Apple på iPhone senast. Detta inkluderar alla uppgraderingar du laddat ner. IOS är avgörande för iPhone-funktionen, eftersom enheten inte kan slå på sig själv eller ansluta till en mobiltelefonbärare utan den. Det finns också appar som fabriksinstallerats, till exempel kalendern, kameran och telefonen. Dessa kommer inte att raderas. Men alla poster i dem kommer att raderas.

Jailbreaking en iPhone

När du jailbreakar din iPhone upphör garantin. Många användare föredrar fortfarande att installera jailbreak-programvara eftersom det gör det möjligt för dem att komma åt appar som de inte kan få via App Store. När du har återställt din iPhone kommer alla jailbreak-program att raderas och du måste installera om den efter jailbreak.

Säkerhetskopiera dina data

All data som du kopierade till ditt iCloud-konto eller din dator under synkroniseringen sparas när du återställer din iPhone. Dina appar och data laddas om till din telefon när du får en annan iPhone, vilket ger allt bekant tillbaka. Om du misslyckades med att utföra synkroniseringen förloras all data som läggs till i telefonen efter den senaste synkroniseringen. Du kan behöva bygga om din personliga information, t.ex. kontakter och kalenderinformation för hand.

Återställ alla inställningar iPhone

Det finns andra återställningsalternativ tillgängliga, förutom "Radera allt innehåll och inställningar". En av dessa är " Återställ alla inställningar iPhone ", som kommer att behålla dina personuppgifter och dina appar men kommer att återställa nätverksinställningar och personliga preferenser. Alternativet "Återställ nätverksinställningar" tar bort all WiFi-nätverksinformation på din telefon, inklusive lösenord som du använder för att ansluta. Alternativet "Återställ platsvarningar" kommer att få alla dina appar att be om ditt tillstånd innan de kan få åtkomst till data på din plats. Slutligen kommer inställningen "Återställ tangentbordsordbok" att ta bort registreringen av dina svar på skrivfelvarningar på din iPhone.