Hur man tar bort någon du taggade på ett väggfoto på Facebook

Facebook gör det enkelt att tagga individer i foton som publiceras på din vägg, grupper eller ditt konto i allmänhet. Funktionen är perfekt för att dela foton utan besväret med att skicka bilderna manuellt till varje person som är närvarande i bilden. Nackdelen med fotomärkning är att du av misstag kan tagga fel person eller tagga någon som inte vill bli taggad i fotot. De personer du taggar kan avmarkera sig själva när de vill. I vissa fall kanske individen inte vet att den här funktionen finns och du ombeds direkt att avmarkera. Du kan hantera den här uppgiften inom en minut.

Avmarkering av ett Facebook-väggfoto

  1. Gå till fotot

  2. Logga in på ditt konto och hitta fotot på din vägg. Facebook hänvisar nu till väggen som tidslinjen eller profilen, men den ursprungliga termen dröjer kvar. Det är skärmen där din aktivitet på Facebook publiceras. Om din vägg är rörig klickar du på fliken "Bilder" under ditt stora omslagsfoto. Leta efter fotot på fliken "Dina foton" om du är den som publicerade originalet. Att sortera genom att använda fliken "Album" är ett annat sätt att hitta bilden. Du kan också hitta fotot under fliken "Bilder av dig". Det här är foton som publicerats av andra personer som har taggat dig på ett foto. I det här fallet kan du bara avmarkera dig själv eftersom du inte är originalfotoägaren.

  3. Ta bort taggen

  4. Den här delen är otroligt lätt. Klicka på fotot och det expanderar till ett fönster på skärmen tillsammans med en informationspanel bredvid det. Namnen på alla märkta är blå med en understrykning. Detta är i huvudsak en länk till den individens profil. Håll muspekaren över länken för att visa deras profil i ett tillfälligt fönster. Högst upp i det tillfälliga fönstret visar det vem som taggade fotot (du i det här fallet) följt av ett alternativ att ta bort taggen. Klicka på texten "Ta bort tagg" och personen är inte längre märkt på fotot.

  5. Nästa steg

  6. När taggen har tagits bort är du inte nödvändigtvis klar. Även om personen inte längre är taggad, kan deras namn fortfarande finnas i texten. Redigera inlägget och ta bort namnet för fullständig borttagning. Om den ursprungliga taggen var ett stavfel, sätt in rätt namn och tagga rätt person innan du publicerar inlägget igen. Facebook kommer att informera personen om den nya taggen genom sina meddelanden utan att skicka en redundant uppdatering till de som redan var taggade i det ursprungliga inlägget.